vrijdag 10 augustus 2012

Tussendoortjes!

Beste lezer,

Zelden zie je mij een boek dichtslaan en denken: "Oef, dat was een lange zit!" Toch is dit recentelijk met me gebeurd, aangezien ik erg lang bezig was in Elfenlicht. Begrijp me niet verkeerd, het is een goed boek, hoewel hier en daar wat langdradig. Toch heb ik er van genoten, en het laatste deel heb ik hier ook liggen, hoewel ik die even bemoedigend een glimlach schenk en toch een ander boek tevoorschijn haal. Over een week ga ik namelijk naar Schotland, en ik had mezelf voorgenomen om een boek van een Shotse schrijver mee te nemen: Robert Louis Stevenson. Klinkt het bekend bij jullie? Het is namelijk de schijver van beroemde boeken zoals Schateiland en De vreemde geschiedenis van dokter Jekyll en meneer Hyde, en laat ik die laatste nou met me meenemen, Schateiland moet nog even wachtten.
Waarom Jekyll & Hyde? Wel, in Edinburgh, waar we naartoe gaan, is de beste man geboren, en ik weet dat we langs zijn geboortehuis lopen. Hoe leuk is het om zijn werk honderden jaren na dato toch naar de plek te nemen waar het allemaal begon? Bovendien weten we een cafe waar ze op de muren het verhaal van Jekyll & Hyde hebben geschilderd en daar hebben we een geplande lunch.
Nu is de uitdaging: Het boek niet uitlezen voor we in Schotland zijn! Dat is op de dag af 10 dagen, en als ik wil lees ik snel, dus uit "ellende" lees ik nu kleine boekjes, nog geen honderd bladzijdes dik, maar toch vermakelijk. Daarbij moet ik toegeven dat ik gisteravond Simone van der Vlugt's "De Oogetuige" heb gelezen en niet meer stoppen kon; ik moest en zou weten hoe het afliep!
Vandaag was mijn vermaak Youp van 't hek's Droomzomers. Nu was dit het eerst dat ik iets van hem las, maar zijn schijfstijl staat me wel aan. En terwijl ik een wintermens ben en liever met een kop thee, pantoffels en een goed boek binnen zit en de storm buiten raast, kreeg ik spontaan zin om naar het strand te gaan. Dit maakt mijn huidige teller op 22 boeken!

Droomzomers - Youp van 't Hek

De Ooggetuige - Simone van der Vlugt

Elfenlicht - Bernhard Hennen

Elfenwinter - Bernhard Hennen

Prins en Bedelknaap - Mark Twain

Rozen - Leila Meacham

Het Tere Kind - Jodi Picoult

Heldere Hemel - Tom Lanoye

De Hamer Gods - Karen Miller

Eiland van Geheimen - Karen Miller.

Keizerin - Karen Miller

Zomertijd - Suzanne Vermeer

Leef in Balans - Wayne Dyer

Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay

Schaduwzuster - Simone van der Vlugt

Nieuwe Buren - Saskia Noort

De Bestemming - Suzanne Vermeer

De Omen machine - Terry Goodkind

Handboek voor Schrijvers - Maaike Molhuysen en Louis Stiller

Zwerver - Alan Lazar

Cesar, de leider van het roedel - Cesar Millan

Cesar's aanpak - Cesar Millan

Groetjes, Silvia

1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee om een boek mee te nemen naar zijn 'geboorteplek' :)

    BeantwoordenVerwijderen