woensdag 29 februari 2012

Schikkeldag!

Beste lezer,

Ook al heb ik weinig te melden, wil ik vandaag wel een blog schrijven. Over 4 jaar krijg ik pas weer de kans om op deze dag te bloggen!

Dit schreef ik zojuist, maar ik bedenk me net een verhaal wat me gisteren overkwam!
Toen ik gisteravond mijn kamer in liep, kwam ik in een chaos terecht. Al mijn gespaarde boekenleggers lagen op de grond, al mijn boekenlampjes lagen ertussen om nog maar te zwijgen van mijn gimble en bookseat, die in Charlie's waterbakje lag. Tenmidden van die chaos, zat Charlie me zeer tevreden aan te kijken. Na 20 keer tot tien te hebben geteld. (Hij blijft immers een kat, die klimmen graag hoog) Had ik Charlie vergeven en ruimde ik de rommel op. 1 van mijn kleinste boekenleggertjes was zoek, maar die lag op mijn kussen. Mijn Thumb-thing is nog steeds kwijt, maar hopelijk vindt ik die snel!
Groetjes, Silvia

maandag 27 februari 2012

Een award!

Ik heb een award gekregen!






De liebster blog award.
Er zitten wat regels aan.
De regels
* Zet de Award op jouw blog.
* Vermeld de gever van de Award met link.
* Geef de Award door aan 5 bloggers (met minder dan 200 volgers) door hun naam + blog met link te vermelden.

Ik heb de award van Angelique van Wensen van Lieke's life and crafts! http://liekeslife81.blogspot.com/


Nu moet ik nog 5 Bloggers vinden om de award aan door te geven. Graag zou ik het ook aan Angelique willen geven, maar dat kan volgens mij niet omdat ze het al heeft!
De eerste geef ik aan Jaqeline van http://knutsel-mam.blogspot.com/ waar leuke gehaakte dingen op te vinden zijn!
De tweede is voor Monique van http://het-haakdraadje.blogspot.com/ waar ook veel leuke gehaakte dingen te zijn!
De derde is voor een "Colega" boekenblogger van http://boekenblog.blogspot.com/
De vierde deel ik uit aan http://over-boeken.blogspot.com/ nog een leuke boekenblog!
En de laatste geef ik aan: http://kattenvriendin.blogspot.com/
Hopelijk is iedereen er blij mee!

Groetjes, Silvia

zondag 26 februari 2012

Mijn nieuwe boekenkast

Beste lezer, 

Een tijdje geleden heb ik verteld dat ik mijn boekenkast opnieuw zou gaan inrichten, ik ben er 2 dagen meebezig geweest om te bepalen wat ik mooier vond, graag wou ik vandaag de foto's met jullie delen.


 Zo heeft mijn boekenkast er altijd uitgezien, op grootte neergezet met een speciale plank voor J.R.R. Tolkien. De andere boeken van Tolkien staan verborgen achter het boek Meneer Blijleven (als het een Tolkien boek is, neem ik het mee) die te lang is voor mijn boekenkast en alleen zo erbij paste. Het is een overwinning opzich om mijn boekenkast een andere indeling te geven, maar ik was op deze indeling uitgekeken, en het leek me leuk om alle boeken anders in te delen.
Een gruwelijk zicht: Een lege boekenkast, op mijn boekensteunen en klok na. (het kleine boekje rechtsboven staan daar omdat de bovenste plank, waar niets bijzonders opstaat, anders naar beneden komt onder het gewicht. Ook dat probleem is nu opgelost.) 
Zo heb ik het de eerste dag neergezet: Op genre, dit vond ik wel mooi staan, maar moeilijk in te delen. Om te voorkomen dat elk boek dat ik neerzet kopzorgen (welk genre precies, met sommige boeken twijfel ik of het een thriller, fantasy of roman is, en tuurlijk kan ik dan de NUR code opzoeken, maar daar wordt ik ook niet altijd wijzer van) bezorgt heb ik toch gekozen voor een adere indeling. Meneer Blijleven ligt hier onder een plank met hebbedingetjes, bij gebrek aan een betere plek.




Zo laat ik het staan: Op alfabetische volgorde van de schrijver's naam. Ook ben ik zeer tevreden met de lege plank die het me heeft opgeleverd, al is er geen enkel boek uit mijn boekenkast verdwenen. Ook heeft Meneer Blijleven eindelijk een plek gekregen bij de andere Tolkien boeken (rechts van de klok), al staat hij rechtop. De Wolf-Serie van Jan Postma heb ik als kind met veel plezier gelezen, en ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te doen. Vandaag is er trouwens een nieuw boek gekomen in mijn boekenkast. Keizerin van Karen Miller, ik begin nu in het tweede deel. Ik heb een doos vol boeken staan die ik allemaal nog lezen moet, een boek komt namelijk niet eerder in mijn kast dan wanneer ik het gelezen heb.

Ook heb ik de bovenste plank opnieuw ingedeeld en het gewicht eerlijk verdeeld zodat de plank niet meer overheld.


Groetjes, Silvia

maandag 20 februari 2012

Organisatie van mijn boekenkast?

Beste Lezer,

Het is druk in Nederland nu Prins Frizo het vreselijke ongeluk heeft gehad. Ik wens de Koninklijke Familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

2 Dagen geleden heb ik mijn eerste rijles gehad, er komt veel op je af in 1 keer, en het verbaasd me hoe gevoelig het gas en stuur is, maar voor een eerste keer vond ik het goed gaan. Ik raakte maar 1 stoeprandje! Ook loop ik met het idee in mijn hoofd om mijn boekenkast opnieuw in te richten. Momenteel staat het op grootte, maar ik denk dat ik morgen me ga uitleven op mijn boekenkast. Ik heb hier papieren liggen waarin ik alle boektitels heb staan op schrijver en hetzelfde op genre. Mijn boekenkast is mijn trots, en het enige wat geoganiseerd is in mijn kamer. Een leuke klus dus in het vooruitzicht! Tot nu toe heb ik in 2012 11 boeken gelezen, namelijk deze:

Zomertijd - Suzanne Vermeer

Leef in Balans - Wayne Dyer

Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay

Schaduwzuster - Simone van der Vlugt

Nieuwe Buren - Saskia Noort

De Bestemming - Suzanne Vermeer

De Omen machine - Terry Goodkind

Handboek voor Schrijvers - Maaike Molhuysen en Louis Stiller

Zwerver - Alan Lazar

Cesar, de leider van het roedel - Cesar Millan

Cesar's aanpak - Cesar Millan

Momenteel lees ik Keizein van Karen Miller, dit is een trilogy met de naam: Spreker voor de god. Moelijk in te komen, maar als dat is gelukt spannend! Mijn recencies zijn te vinden op mijn Watleesjij.nu account. Daarin kan je ook zien welke boeken ik nog lezen ga.

http://www.watleesjij.nu/lezer/spookysil

Groetjes, Silvia

zondag 5 februari 2012

Sneeuw en Dwarsliggers

Beste lezer,

Februari is nauwelijks begonnen, en wat hebben we hier? Juist. Sneeuw! Die is 2 maanden te laat lijkt me zo. Ondanks dat vindt ik de sneeuw heel leuk, en veel! Lucy vindt het geweldig, ze had nog nooit sneeuw gezien. De sneeuw komt ongeveer tot haar borst, dus terwijl ze erheen rent, hapt ze ernaar en heeft enorm plezier. Heerlijk om te zien.
Verder heb ik een paar dwarsliggers gelezen, de hele boeken die 8 tot 12 keer verkleind worden. Momenteel lees ik de laatste dwarsligger die ik heb en zal dan weer "normaal" formaat boeken lezen. Ik heb in 5 dagen deze dwarsliggers gelezen:
Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay

Schaduwzuster - Simone van der Vlugt

Nieuwe Buren - Saskia Noort

Dat mijn totaal aantal boeken wat ik nu in 2012 heb gelezen 9. Ik weet trouwens niet waarom ik zo snel door deze boeken ben gegaan, misschien omdat ze zo lekker weglezen, of omdat ze zo spannend zijn, maar het kan natuurlijk ook met het formaat te maken hebben gehad.

Groetjes, Silvia

Lucy in de sneeuw