woensdag 31 augustus 2011

Bonnie Scotland!

Beste lezer,

Daar was ik wwe, vers uit Schotland! Ik heb het gevoel jullie de laatste tijd veel 'alleen' te hebben gelaten, en mij spijt dat. Bij deze een verhaal uit 'Bonnie Scotland!'
Op Donderdag avond zijn we vertrokken, het was niet de eerste keer dat ik vloog, ik was naast deze keer al 2 keer in Schotland geweest, en één keer in Londen. Nu dus 3 keer in Schotland geweest. De vlucht verliep soepel, geen vertragingen niets, bijzonders. S'avonds laat zijn we gelijk naar het hotel gegaan, waar ik ijsbeerde door de kamer, ik lag met mijn 2 zussen en de buurvrouw (die ook mee was op vakantie), maar ik kon de slaap niet vatten. Uiteindelijk bleek de buurvrouw ook niet te kunnen slapen, dus hebben we laat in de avond genoten van een kopje thee.
Vrijdag zijn we in Edinburgh gebleven, we hebben in het Edinburgh Castle gekeken, en het bijbehoorende oorlogsmuseum.
In de middag hebben we een luxe High Tea gehad, heerlijk!
S'avonds zijn we naar de Millitary Tattoo gegaan, wat ik echt met geen mogelijk heid beschrijven kan dan: Fenomenaal!!
Zaterdag zijn we met de trein naar Stirling geweest, waar we zijn wezen winkelen. Maar wat een stijle berg is Stirling op gebouwd! Het was winkelen en een work-out tegelijk.
Zaterdag avond hebben we in The Witchery by the Castle gegeten. Héérlijk! Om 11:30 naar buiten gegaan, achter een muurtje dat nauwelijks bij mijn heupen komt. Daar gewacht, want zodra de Tattoo is afgelopen, lopen de March & Drums van Edingburgh naar beneden, wat de March Down heet. Maar de hele straat wordt gevuld door hun. Van stoep tot stoep. Daarom stonden we achter het muurtje. Toen ze naar beneden kwamen... Overweldigend!
Zondag zijn we naar Rosslyn Chapel geweest (bekend bij Dan Brown fans?) een prachtige kapel, waar ik nu 2 keer geweest ben.
We zouden naar Greyfrairs Bobby gegaan, mijn moeder, oudste zus en ik hebben hem al gezien, maar de rest van ons gezelschap (mijn andere zus, de buurvrouw en goede bekenden) niet, maar die konden we niet meer vinden, dus zijn we de stad Edinburgh zelf in gegaan en winkelen. Na een tijdje kregen we honger, maar om etenstijd een plekje te vinden in een pub met 7 mensen is geen doen! Na heen en weer de berg op en af te zijn gegaan hebben we eindelijk eten gevonden, maar het kostte moeite!
Maandag morgen zijn we wezen winkelen, maar het was meer tijd doden, omdat we diezelfde dag vertrokken. En nu ben ik dus weer thuis, en beginnen de kriebels van Manuscripta te komen!

Groetjes, Silvia

dinsdag 23 augustus 2011

Ik ben er nog!

Beste lezer,

het spijt me van de gemiste blogs, ben nog steeds druk bezig aan mijn boek, maar ik zie het somber in dat het af is voor september, zeker omdat ik overmorgen op vakantie ga (alweer!) naar schotland. Er is weinig gebeurd hier meer, vandaar de weinige blogs.

Groetjes, Siliva

dinsdag 16 augustus 2011

Charlie's avontuur, mijn nachtmerrie!

Beste lezer,

Excuus voor de late blog. De laatste tijd ben ik namelijk s'avonds erg druk met mijn eigen boek, want als ik het af heb in September, kan het mogelijk worden uitgegeven. Dat ik natuurlijk spannend, dus veel van mijn energie steek ik nu daar in. Het andere deel van mijn energie gaat natuurlijk naar mijn kat, Charlie, die bezorgde me spontane grijze haren eergisteren...

Ik liep met Charlie buiten net voor de deur. Op dit tijdstip is er geen kip op straat, waar anders altijd auto's rijden. Hij aan zijn halsbandje, en rolriem van 5 meter. Ik dacht even kijken of dat leuk is. Nou en of dat leuk was! Hij had echt plezier, heen en weer lopend en ik kuierde er lekker achteraan. Eenmaal binnen was Charlie het er niet mee eens, en wou weer naar buiten dus ik dacht, waarom ook niet, dus ik weer naar buiten. Eenmaal buiten trekt mijn boef een sprint en knapt zijn halsbandje.

Ik schiet erachteraan, ondertussen zijn naam roepend. Hij keek wel, maar kwam niet. Ik was in volle paniek en rende achter hem aan, zowel hem als mijn vader roepend, die zo doof is als een kwartel, maar dat stellig ontkend. Charlie rende met dikke staart voor me uit, en na drie keer heen en weer te hebben gerend, en ik de wanhoop nabij was, liet Charlie zich plat op de grond zakken en kon ik hem optillen. Nog steeds rennend heb ik hem naar binnen gebracht, en moest toen echt even zitten. Nu ik terug kijk denk ik niet dat hij van me weg wilde, maar wel lekker rennen wou. Kolere mijn arme hart! Ik was/ben nog zo in de greep van paniek! Ik zag het al helemaal gebeuren. Nou Charlie... Wij gaan nóóóóít meer voor de deur lopen!

Groetjes, Silvia

dinsdag 9 augustus 2011

Manuscripta agenda

Beste lezer,

Sorry dat ik de laatste tijd weinig blog, over een tijdje ga ik weer naar school, en daarvoor ben ik nu het een en ander aan het regelen.
Verder ben ik totaal "opgeslokt" door het boek Het Verloren Symbool van Dan Brown. Ontzettend spannend! Ik ben met dit boek aan het 'oefenen' voor Manuscripta. Dan moet ik 6 boeken in 6 weken lezen. Een leuke, en niet onmogelijke uitdaging! Ik kijk er erg naar uit, zeker nu de agenda bekend is op http://www.manuscripta.nl/

Groetjes, Silvia.

zaterdag 6 augustus 2011

Terug van vakantie!

Welkom terug ik!

Ja, ik ben sinds gisteren terug van de vakantie, het was ontzettend leuk, we hebben leuke dingen gedaan, zoals naar de bioscoop geweest (prémerie) en het strand, het zwembad, enz.
het was enorm gezellig, en we hebben enorm gelachen, onder andere met het spelletje Truth or Dare. :-)

Meiden, bedankt voor een gezellige vakantie!